30. elokuuta 2018

1. Palvelubrändin johtaminen


Yrityksen brändillä tarkoitetaan siihen liitettävää mielikuvaa. Tämä koostuu yrityksen tietoisesti itsestään luomasta imagosta sekä ulkopuolisten toimioiden luomasta maineesta. Imagoon sisältyy siis kaikki yrityksen lupaukset esimerkiksi laadusta, arvoista ja toimintatavoista sen asiakkaille, omille työntekijöille ja rahoittajille. (Brandnews)

Brändillä on tärkeä rooli yrityksen menestymisessä. Vahva brändi lisää asiakkaiden uskollisuutta, tukee uusien asiakkaiden hankintaa ja auttaa amattitaitoisen työntekijöiden löytämisessä ja palkkaamisessa. (Grano Blogi)

Kuva 1.

Brändin johtaminen (Brand Management)


Brändin johtaminen tarkoittaa yrityksen imagon luomista ja kehittämistä sekä maineen ylläpitoa markkinoilla. Yrityksille on elintärkeää rakentaa positiivista suhdetta kohdemarkkinoilla. Lisäksi brändin johtaminen kattaa asiakkaan brändimielikuvat ja suhteet ostoprosessiin. (Canto)

"Brändääminen" alkaa yrityksen ydinelementtien määrittelyllä ja jatkuu ihan jokapäiväisessä työssä. Tärkeinä ohjeina brändäykseen voidaankin pitää seuraavia yhdeksää kohtaa:

1. Määritä Mitä on tarkoitus brändätä?
2. Tutki Tee tutkimustyötä palvelusi markkinoista.
3. Positioi Erotu kilapilijoistasi.
4. Konseptoi Hyvä brändi luo asiakaslojaaliutta.
5. Visualisoi Luo tunnistettavat visuaaliset elementit.
6. Lanseeraa Ole luova, jotta viestisi erottuu.
7. Huolehdi Pidä huolta olemassaolevista asiakassuhteista. 
8. Suunnittele Tekemisen pitää olla suunnitelmallista.
9. Pysy ajantasalla Markkinat elävät kaiken aikaa, ja se mikä toimi ennen, ei välttämättä toimi enään tulevaisuudessa. 

(Näkemystehdas Brändiopas videolla)


Brand Manager


Brand manager on  vastuussa kokonaisvaltaisesti yrityksen imagosta. Työssä on avainasemassa sen tutkiminen, minne palvelun ja asiakkaat sijoittuvat markkinoilla. Tähän kuuluu esimerkiksi kilpailuaseman, itse palvelun ja brändin sekä kulutuksen analysointi. Työhön kuuluu myös markkinointistrategiat ja niiden kehittäminen sekä markkinointibudjetin hallinnointi.

Brand manager myös auttaa luomaan designin ja ulkoasun sekä printti- että digitaalisiin markkinointikonsepteihin. Hän valvoo mainostamiseen liittyviä toimenpiteitä sekä analysoi hinnoittelua ja myyntejä. Lisäksi brand managerin täytyy suorittaa toistuvaa uudelleenarviointia siitä, miten brändi saadaan näkyväksi yhä laajemmalle asiakaskunnalle. (Mediabistro)


Vahva brändi


Brändäyksestä on tullut entistäkin tärkeämpää yrityksille, sillä vahva brändi palvelee yritystä monilla tavoilla. Toimiva brändi kasvattaa yrityksen kilapilukykyä, luo mielikuvia ja lisää tunnettuutta kuluttajien keskuudessa. Se myös tehotaa myyntiä ja tarjoaa jatkuvuutta. Vahva brändi erottuu muista ja saa ihmiset ostamaan palvelua. Tällöin ostopäätös on selkeä. Vahva brändi siis kaikessa yksinkertaisuudessaan takaa yrityksen kasvua. (Näkemystehdas)


Lähteet:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti